161125_hakankHåkan Kyndel – trumpet
Startade min musikaliska resa i 7 års åldern med pianolektioner, fick rådet av en av mina musikaliska morbröder att börja spela trumpet och på den vägen är det.
Första orkestern jag spelade i var TBV’s ungdomsmusikkår, gick senare över till musikkåren St;Olov /Hemvärnets musikkår.
I början av 70 talet var vi några grabbar som startade ett storband som fick namnet Norrköpings Jazzband parallellt blev det dansband och senare funk/soulbandet Exclusive blend, som spelade på discotek och studentkårer över hela sverige på 70 talet.
Under 70 och 80 talet blev det en del inhopp i Arne Hardes storband, Pliggens big band, Sweet Swing big band och Casa Loma storband. 1990 började jag i AirCraft big band där jag fortfarande är aktiv, åren 2000-2014 spelade jag i Söderköpings storband, sedan början av 2016 är jag tillbaka i Hardes Big Band och nu även i Söderköpings Storband.
Förutom storbandsmusiken har jag genom åren vädrat trumpeten i kyrkor runt om i länet och medverkat som musiker i en hel del musikaler på Arbis, Skandia och Hörsalen samt fem säsonger i Tjaddens revy orkester på Skandia teatern.

140612_petterPetter Arab – trumpet.
Är musikaliskt skolad i Mjölby. Började spela trumpet i Mjölby Ungdomsmusikkår i slutet av 70-talet för att några år senare hamna i både Mjölby Stadsmusikkår och Mjölby Storband. Spelar numera mest i orkestrar utanför Mjölby såsom Linköpings storband, Ingemar Wåhlin Big Band samt Norrköpingsorkestern Bråvikens Kammarsymfoniker. Spelar i Söderköpings storband sedan hösten 2013.

En vakant trumpetstämma

 

 


140612_torvaldTorvald Gunnarsson, trombon
Är orkesterns ordförande och repetitör.
Började första gången i storbandet som 2:dra basunist våren 1991. Fick då vara med om 2 resor österut till Riga respektive S:t Petersburg med bandet. Ett par underbara resor för att lära känna bandet eftersom jag då var nyinflyttad till Östergötland och Norrköping. Slutade efter några år på grund av tidsbrist. Kände efter ett tag suget efter storband och jazz och återkom till bandet i slutet av 90-talet och avancerade då till 4:de basunist. Spelade och trivdes bra i bandet under några år innan familj och arbete satte stopp för vidare medverkan. Efter att ha vikarierat i bandet på olika positioner under nästan 10 år så kom jag tillbaka till det i början av 2011. Denna gång som 3:dje basunist. Jag trivs med de flesta musikformer och genrer och deltar i flera olika konstellationer allt ifrån barock via gammaldans, militärmusik, jazz och fram till 80 och 90-tals rock med komp och blås. Beroende på orkester och sammanhang så blir det inte bara trombon och andra brassinstrument utan även dragspel, blockflöjt och kontrabas.

En vakant trombonstämma

 

 

 


anders_byAnders Byström – trombon.
Är egentligen en riktig ”multibasist”, som ser basklaven som sitt kall! Anders hanterar med stor säkerhet såväl kontra- som elbas, bastuba och bastrombon. Genom sin bredd inom basområdet är Anders en eftertraktad musikant. Han medverkar i ett flertal olika band i regionen i både mindre och större sättningar. Anders spelar lika gärna s k ”kultis” som marschmusik och storbandsjazz. Utöver Söderköpings Storband spelar han i Hardes, Saab Musikkår, Ingemar Wåhlin Big Band samt i många fler mer eller mindre tillfälliga sammanhang.

160618_stefannymanStefan Nyman – bastrombon.
Påbörjade sin musikaliska bana i orkesterklasserna i Norrköping och var på fritiden med i olika orkestrar och ensembler. Det var under tiden i Norrköpings Ungdomsmusikkår som de första kontakterna med storbandsmusik gjordes, vilka sedan fördjupades med bl.a. vick på bastrombon i musikgymnasiets storband. Som hemvärnsmusiker sedan 15 års ålder slog hjärtat varmt för marschmusik vilket ledde till provspelningar för försvarsmusiken, och därpå följande värnplikt, som beriden musiker vid Livgardets Dragontrumpetarkår. Under studietiden på Linköpings Universitet var han med i diverse ölkapell och vikarierade i Linköpings Akademiska Orkester.Till Söderköpings storband kom Stefan 2009 och har sedan dess varit med om många spelningar i blandade miljöer runt om Östergötland men även några spelningar på Nalen. Vid sidan om storbandet spelar han i marschorkester, mässingsextett och andra blåskonstellationer  men plockar även gärna upp en gitarr efter arbetet.

Bernt Lindgren – altsax
Text kommer

140612_pallePalle Ericson, tenorsax
Började spela piano vid 10 års ålder, klarinett vid 16 och tog lektioner några år för Olof Emgard, Orkesterföreningen. Började med tenorsax 1951 och spelade med Jean Reinholds kvintett.Bernt Olhssons orkester från 1952. Leif Kronlunds orkester 1955 med spelningar bl.a. på Skansen samt turneer. Därefter tillbaka till Bernt Olhsson. Från 1975 egen kvartett samt Storband som Östgötabandet, Ingemar Wåhlin Big Band. Blueskvinten, Peking Big Band samt Hoffstens Revival. Erhållit stipendier bl.a. från Crescendo Norrköping samt från Great Jazz Club, Linköping.

140612_bertil_fBertil From – tenorsax
Text kommer

marchoMarcho Marchev – barytonsaxofon

Text kommer

Alexander – bas
Text kommer

Johan Rydberg – trummor
Text kommer

140612_lovisaLovisa Andersson – sång
Kommer från en sångglad familj från Värmland och har sedan liten sjungit i kör. Efter gymnasiet blev det musiklinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola med piano som huvudinstrument och det var egentligen inte förrän kosan styrde till studentstaden Uppsala som hon verkligen upptäckte storbandsjazzen. Tack vare en god vän och ett bananskal provsjöng hon för Svenska Showorkestern Phontrattarne och kom med. – Jag är min vän evigt tacksam! – När hon sedan klev in i arbetslivet, hamnade storbandsjazzen på hyllan för ett tag, men till sist blev abstinensen för stor och det var då som hon bland annat fick kontakt med SSB.